Skócia - Glasgow


Először is elismerem, hogy nem voltunk ott sokat és lehet, hogy nem jó időben mentünk, vagy egyszerűen csak a csillagok állása miatt, de nem nagyon tetszett a város és fenntartom, hogy lehet, hogy vannak olyan látnivalói is, amik máshogy, máskor tetszettek volna. Több mint fél milliós lakosságával ez Skócia legnagyobb városa, tehát nem lehet kihagyni. 

Elsőként a Szent Mungo katedrálist néztük meg aminek altemplomában van a város 603-ban elhunyt védőszentjének a sírja.






Ezután a Glasgow Green parkhoz mentünk ahol a világ legnagyobb terrakotta szökőkútját, Viktória királynő uralkodásának arany jubileumára, 1887-ben készült Doulton szökőkutat néztük meg. 


Ezután a busz a  központi George térre vitt minket, ahol kaptunk egy kis szabadidőt... khm... vásárlásra. A közeli Buchanan street-en végig sétálva számtalan ajándék üzletbe lehet betérni, és szórni a pénzt. Itt ettem életemben először húsos pitét is. Visszafelé sétálva a szemerkélő esőben, szatyrokkal a kezemben - mert mint azt már korábban is említettem, mindennek ellenállok, kivéve a kísértést - még megnéztem a Modern Művészetek múzeum bejáratát, mert saját szememmel akartam látni az előtte lévő  lovasszobrot

Albert herceg és a sirály a George téren

Ez tényleg ilyen

Másnap elindultunk a "vad" Skócia felé, északra.

Megjegyzések