Tihany I.



Már nagyon régen nem fotóztam semmit, ennek több oka is volt de az egyik biztosan az, hogy bár nagyon szeretem, kissé nyűgösnek tartom a nagy Nikonomat cipelni. Újabban a fotók feldolgozása sem villanyoz fel túlságosan. Nem tudom, hogy ez végleges állapot-e vagy ideiglenes, mindenesetre hosszas fontolgatás és utánjárást követően vettem egy másik fényképezőgépet. A kiválasztásnál fontos szempont volt, hogy jóval könnyebb legyen a masina de a képminőségből nem szerettem volna engedni. A pályázat nyertese végül a Fuji X-A2 MILC gép lett, két kit obival. Bevallom, eleinte szokatlan volt a gép mérete, a kereső hiánya. Nagyon szép kis masina, imádom a retro kinézetét de valahogy a nagy Nikon után egy kicsit "komolytalan" érzetet keltett. Ahogy mondani szokás, a puding próbája az evés, lássuk milyen képeket készít!
Az otthoni első tesztfotók elég biztatóak voltak de azért csak szükség volt egy igazi bevetésre is. Kapóra jött a vásárlást követő hétvégén egy tihanyi fotós kirándulás ahol sikerült egy kicsit komolyabban is kipróbálnom mit tud az új jószág. A kezdeti szerencsétlenkedések után viszonylag gyorsan belejöttem a kezelésébe és valóban élmény volt vele fotózni.
Négy bejegyzésben fogom közzé tenni a "teszt" képeket, melyek jpg-ben készültek és nem különösebben módosítgattam rajtuk. A magam részéről elégedett vagyok az eredménnyel, nem bántam meg a vásárlást.












Megjegyzések

  1. Jó választás volt,nagyon tetszenek a képek.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi! Mint a penge!
    Gratulálok Pingu! :)
    Ha már nem dobtad ki a vonatból... :)

    VálaszTörlés
  3. Én is Fujira (X-E1) tértem át, többek közöttépp a súlya és a jó képminősége miatt. A keresője pedig alkalmas arra, hogy manuális objektívet használva élességet állítsak. Reninek is mondtam, hogy ilyen irányba kéne gondolkodnia és nem cipelnie a tükörreflexes motyót. Gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallottam hírét a kartácsak között, hogy Te is cseréltél. :) Köszönöm!

      Törlés

Megjegyzés küldése