Sárkányfog-vetemény


Már annyian megénekelték a római parti kőrakást, hogy el is bizonytalanodtam, kell-e még az enyém is ide. Végül is egyel több vagy kevesebb, mindegy, de ez legalább az enyém. Egyik hétvégén délután sétáltam ki a jó kis napsütésben s már a hídról láttam, hogy milyen sokan vannak azon a partszakaszon ahol a köveket egymásra pakolta, még tavaly ősszel (érdekes, hogy eddig nem láttam, igaz, akkor nagyok köd volt) egy helyi lakos. Jópofa és látványos alkotás, nekem nagyon tetszett, mégis vegyes érzésekkel jöttem el. Egyrészt jó, hogy valaki csak úgy megcsinálja és jó, hogy ez sok embert érdekel is, főleg amióta publicitást is kapott a "land art". Egy darabig ott ücsörögtem és néztem, ahogy jönnek az emberek biciklikkel, kutyákkal, gyalog és szinte mindenki lefotózta. Eddig tartott a pozitív oldal. A negatív ott kezdődött, hogy a műalkotás tele volt aggatva - szerintem- kétségbe esett felhívásokkal, hogy ugyan ne szedje már szét senki a követeket, ha egy mód van rá. Ez az ami igazán elszomorító, hogy ezt ki kell írni. S ami még rosszabb, hogy a jelek szerint hiába. Komolyan nem értem. Miért nem lehet tisztelni más munkáját? Milyen indítékkal szedik szét a köveket? Miért veszi el és rakja zsebre valaki a követ? Most komolyan! Egy követ? Mihez kezd vele? Talán a vitrinbe rakja? Tudom, naiv vagyok és még én szégyellem magam. A bejegyzés címe egy Vörösmarty idézetre utal, mely szerint:
 "Az emberfaj sárkányfog-vetemény: Nincsen remény! nincsen remény!" 



























Megjegyzések

  1. Hatalmas ötlet, én még nem is hallottam róla. Kár a sok barom miatt, akik nem tisztelnek semmit. A képek nézegetése közben nem nyúltam semmihez, nem mentem közel, nehogy ledőljön, csak hogy mindenki láthassa. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, ha már úgy is benne vagy az építkezésben, gyorsan építettél te is egyet otthon a kertben. :)

      Törlés
  2. Fölösleges mentegetőznöd, ha a kőkert így evoluál, akár heti kétszer is kimehetsz, mindig mást fogsz fotózni :)
    Javasolnám, hogy a fotóapparátot bővítsd valami kis praktikus kézletörő eszközzel, és alkalmazd a kedves lopkodó- és lelökdösőkedvű közönséggel szemben, úgy az elégedettség is nagyobb lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszem a szokásos harci széklábat. A kezére ütök annak aki nem bír magával. :)

      Törlés
  3. Örülök,hogy rászántad magad,hogy mégis írsz a kőkertemről.Tetszenek a fotóid is!
    Hidd el a legjobban engem zavar az a sok fehér tábla a kövek között ami teljesen elcsúfítja z egészet.
    És számomra is sajnálatos,hogy teljesen felesleges.
    Most,hogy ott ültél és figyelted az embereket te is átérezhetted min szoktam egy forgalmasabb hétvégén végig menni.
    Folyamatosan javítgatnom kell az alkotásokat mert képtelen az emberek ezt az egy dolgot véghez vinni:NE NYÚLJ HOZZÁ!
    kánya tamás(én készítettem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tamás! Örülök, hogy tetszettek a fotóim. :) Teljesen átérzem min mehetsz keresztül, engem is a frász kerülgetne egész nap. Köszönöm a hozzászólásodat! :) Pingu

      Törlés
  4. Az utolsó két kép kimondottan jól sikerült!És a cím is nagyon találó!Ha van kedved örülnék neki ha megosztanád ennek a posztnak a linkjét a facebook római-parti kőkert oldalon.Megköszönném!

    VálaszTörlés
  5. Tiszteletet érdemlő a kő-művész erőfeszítése. És szokász szerint szpek a képeid Pingu. A műalkotás-park az emberi ostobaság és csürhe-szindróma mementója is egyben.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése