Pécs

Pénteken délelőtt indultunk Pécsre, de bevallom őszintén ahhoz képest, hogy mennyire vártam, hogy végre lássam a várost, most egyáltalán nem volt kedvem elhagyni Bikalt. Szerencsére könnyen megtaláltuk a szállodánkat, de még nem tudtuk elfoglalni a szobánkat. Szerintem 40 foknál is melegebb volt, elvánszorogtunk a legközelebbi kávézóig és ott az árnyékban vártuk ki az egy órát.

A szállodánkról csak jót tudok mondani. Egyrészt 50 méterre van a Dzsámitól, másrészt nagyon pöpec, stílusos hotel. A reggeli kiváló volt, és még parkolóhelyet is tudtunk foglalni. Igaz, nem a legolcsóbb árfekvésű, de szerintem egy-két napos tartózkodáshoz nem a világvége. Ha legközelebb visszamegyünk ide, akkor biztos, hogy ismét az Árkádiában fogunk megszállni. 

Ikrek

Durván másfél napot töltöttünk Pécsett, az iszonyat hőségre való tekintettel, igyekeztünk hűvösben tartózkodni, és nem nagyon hagytuk el a történelmi belvárost. A tűző napsütésnek és a lehetetlen időjárásnak köszönhetően nem különösebben fotóztam a városban, -már csak ezért is vissza kell menni-, de néhány fotót azért közzé teszek itt, hogy ne érje szó a ház, akarom mondani a blog elejét. A meglátogatott nevezetességekről külön bejegyzésben fogok beszámolni, megpróbálom visszafogni magam és nem kisregényt írni, albumnyi fotókkal.

* * *

Lakatfal

Múzeumok utcája

Barbakán vagy amit akartok

Tüske ment az orrába

Modern minaret

Zsolnay-kút

Pécsi Nemzeti Színház

Homlokzat

Prédikáció egy galambnak

Ántik

Lámpák

Negyedhét

Világoskékóra

Ettől a látványtól nehéz volt elszakadni

Esti lazítás I.

Esti lazítás II.

Akupunktúra


Megjegyzések

  1. Szép képek, jó hangulatuk is van... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen fotóztad!Különösen az esti képek tetszenek nagyon...
    (...és holnap ...hurrá szombat!)

    VálaszTörlés
  3. Ismét sikerült egy remek sorozatot összeállítanod! Ráadásul most kivételesen olyan tárgyakról, épületekről melyek mellett szinte minden nap megfordulok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, főleg egy pécsi fotóstól! :)

      Törlés
  4. Nem jártam még sajnos Pécsett. Jó lenne majd valamikor eljutni oda, a képeid csak megerősítettek ebben. Nagyon szép, látványos sorozat - látom van fotótéma bőven :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Valóban rengeteg fotózni való van, s ennek csak töredékét láttuk.

      Törlés
  5. Csillagos ötös, köszönöm! :)
    Egy kicsit elbambulta azt hiszem, hogy csak most vettem észre ezt a bejegyzést... :) De nagy kár lett volna kihagyni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm! :) Sajnáltam volna ha kihagyod... :)

      Törlés

Megjegyzés küldése