Poroszló környéke

Poroszló első számú látnivalója természetesen a Tisza-tó, és annak lenyűgöző élővilága. Most azonban, néhány olyan kép következik, melyek a település határában készültek, főleg naplemente környékén.


Elsőként az előző posztomban már említett szarkaláb és pipacsmezők jönnek, melyek miatt feltétlenül meg kellett állnunk, de szerintem ez teljesen érthető. A háttérben világosan látszik, hogy itt-ott már lóg az eső lába. Ezekből kaptuk tíz perc múlva a jó kis jégesőt.

Az elképzelhetetlen szarkaláb mező, háttérben a közeledő viharral

A szarkaláb mezőtől 100 méterre ismét meg kellett állnunk...

A kivételes látványú szarkaláb mezőt, egyik alkalommal meglátogattuk naplemente környékén is, de szerintem semmilyen fotó nem tudja visszaadni azt a látványt. Szinte éreztem, ahogy a szemem habzsolva falja a látványt, de sehogyan sem tudtam betelni vele.

Szarkaláb sziluettek

Utolsó simogatás a mezőn

Még visszanézünk...

Egyik vacsora után, amikor viszonylag szép idő volt kimentünk sétálni a gátra. Ehhez át kellett szaladnunk a nagy forgalmú 33-as úton és a vasúti síneken is, hogy máris egy teljesen más világban találjuk magunkat. Képzeljük el azt a hihetetlen csendet és nyugalmat, amit csak a falevelek susogása tör meg, emitt egy kakukk szól, amott a nádasban pedig az idétlen hangú (röfögő-visító) nádirigó tart esti koncertet.

Hamarabb találkoznak mint a végtelen

Aranyfű

Még a távvezetékek is jól néznek ki

A gáton néha elhajt a biciklijén egy-egy helyi horgász. A frissen kaszált fűben tücskök ciripelnek, a nádasban pedig béka kuruttyol. A levegőt harapni lehet. A rezzenéstelen tó vizén remekül mutat a távoli horgász a csónakjával és a Tiszafüredre átvezető híd. Kötelező fotótéma! Leszaladok a gát oldalába, a környező patakban néhány megriadt vadkacsa repül egy kicsivel messzebbre (ezek kémkednek utánunk), az égen kecsesen átrepül néhány kócsag.


Kapás van!

Krokodil

Lebuktak és felrepültek

A nap lassan leereszkedik, és lassan eltűnik a félig-meddig felhős látóhatárban. Mozdulatlanul nézzük az előadást, néha szabályosan kivehető a vöröslő szabályos korong, közben vadul kattog a fényképezőgépem. Az előadás végén visszabaktatunk szállásunkra.

Tanya

Az előadás a végéhez közeledik

Remélem sikerült valami átadnom a hangulatból. A következő bejegyzésben már közelítünk a Tisza-tóhoz, ugyanis a frissen megnyitott Ökocentrumba látogatunk el.

Megjegyzések

  1. A post ötös, de a szarkaláb sziluettek csillagos ötös! Pingu, én ezt a képet szeretném majd egyszer kitenni valahova a falamra! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Dani, ez a legnagyobb dicséret! :)

      Törlés
  2. Szia,Pingu, remek a bejegyzesed. Izgatottan varom a folytatast. A Tisza-tavat ismerjuk, mert a ferjem Kunmadarasrol szarmazik, anno gyakran atmentunk nyaranta a Tisza-tora. A gazdag madarvilagrol is hallottam. Nagyon szepek a kepeid, csak ismetelni tudom Danit, a sziluettes szarkalab kep nagyon kiraly. Nagyon varom a folytatast!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, igyekszem a folytatással... :)

      Törlés
  3. Fantasztikus hangulata van a képeknek. A szarkaláb mező, a napnyugta, a sziluett, mind mind nagy kedvenc.
    ui. én majd megyek a ligetbe tájfotózni... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) ui.: Nem értem mi a bajod a ligettel... :)

      Törlés
  4. Pazar fotósorozat, szívből gratulálok. Nem győzöm nézegetni a virágmezős képeket.
    Ja, és a korábbi pipacselméletünket sikerült megdöntened a fenti pipacsmezős képeddel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Azóta még olvastam is a pipacsokról és az a gyanúm, hogy a növényirtószerek tették be náluk a kaput. Amit most fotóztam azok természetvédelmi területen laknak.

      Törlés
  5. Gyönyörűek!!!!Mindegyik nagyon tetszik,de ugye tudod melyik a leg...?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése