Jenő a hóban


Furcsa világ van mostanában. Valahogy semmi -és sajnos senki- sem normális. Március vége van, ráadásul húsvét. Máskor ilyenkorra már régen ki van takarítva az erkélyem, a növények már megrendezve növesztgetik új hajtásaikat, sőt a stramm muskátlik már egy-egy virágot is megengednek maguknak.  A madáretető felszerelés már a padláson pihenne, a következő szezonra várva.

Ez nekem van iderakva?

Ehhez képest még minden téliesítve van, sőt még aggódok is, hogy nehogy most fagyjon szét ami idáig kihúzta. Mintha nem akarna véget érni ez a hideg, nyirkos idő. Nem érdemeljük meg a tavaszt. Mi még valahogy kihúzzuk a fűtött szobában, de mit tegyenek szegény madarak, akiknek lejárt a vízumuk és már visszatértek a telelésből?

Először csak egy kicsit...

Egyik délután, az erkélyemen pont a kis kedvencemet, Jenőt, a rozsdafarkút láttam kétségbeesetten matatni a hóban, hogy találjon néhány morzsát amit a cinkék elszórtak. Szegénykém nyilván nem erre számított, a bőröndbe csak nyári ruhákat pakolt, tanácstalanul széttárt szárnyakkal bámult befelé az ablakon.

Azután egy nagyobbat...

Nem tudom miért, talán a csőrszerkezete és tapasztalatlansága miatt nem tudja kicsipegetni a mogyoróetetőből a kaját. Azonnal cselekednem kellett. Szerencsére volt még itthon egy kis pucolt dió, mogyoró, amiből fogtam egy maréknyit, klopfolóval szétvertem nagyon apró darabokra, s beleszórtam egy cserépalátétbe.

Köszi!

Jenő, bár a bátrabb madarak közé tartozik, természetesen biztos távolságból figyelte ahogy elhelyeztem a tálkát az erkélyen. Nem kellett sokat várnom, máris visszatért és céltudatosan rárepült az élelemre. Finnyáskodva - mint egy előkelő idegen - felcsípett néhány szem morzsát és benyelte őket. Végül felrebbent a korlátra ahol megvizsgálta a rozsdafoltokat, majd szemmel láthatóan elégedett arccal tovább repült.

Itt még lekaparok egy kis festéket...

A mogyoróból maradt még bőven más madaraknak is, de azért remélem hamarosan normalizálódik a helyzet. Már ha egyáltalán tudjuk mi a normális.

Most már sokkal jobb!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések