Őszapó invázió I.Tél van, hó van, kint lóg az erkélyen mindenféle madáretető készség, tele olyasmivel mi szem-csőrnek ingere. Érdekes módon, idén szinte csak a cinkék jönnek. A verebek teljesen eltűntek, elég rossz érzés erre gondolni. Néha jönnek a galambok is, hogy felporszívózzák amit a cinkék leszórtak, az erkélyablakon lévő koszfolt-sziluettek alapján arra engedek következtetni, hogy gerlék öngyilkos csapatai is jártak erre, de még nem jutottak el az erkélyre való leszállás gondolatáig.


Hatalmas, jól táplált zsírcinkék szabadcsapatai garázdálkodnak odakint, szerintem Hitchcock klasszikus filmjét minden további nélkül újra lehetne forgatni, bár egy kicsit komikusak lennének a vicsorgó kékcinkék. Egyik szombat délután ismerős csipogásra kaptam fel a fejem, és legnagyobb örömömre az őszapók kis társasága szorgoskodott az erkélyen. A cinkék mogyoróetetőjéből kiszóródott morzsákat szedegették fel a földről.Azonnal ugrottam a fényképezőgépemért, naná, hogy nem a megfelelő objektív volt rajta. Obi csere után, kommandósokat megszégyenítő mozgáskultúrával közelítettem meg az erkélyablakot, hogy nehogy elijesszem a kis nyeleseket. Persze ezek minden mozgást észrevesznek, és egy rövid ideig menekülésre készen álltak. Nem volt bántóan sok fény odakint, az ablaküveg is levesz valamennyit a fényerőből, így kénytelen voltam ISO1000-re rakni az érzékenységet.

Türelemmel vártam a megfelelő pillanatokra, közben igyekeztem mozdulatlan lenni, úgy hogy közben azért a másfél-kilós gép a kezemben volt, bevetésre készen, ujjam az exponáló gombon. A kis madarak hamar megnyugodtak, és gondtalanul csipegetve egészen közel jöttek az ablakhoz. Ezzel okoztak egy kis problémát, ugyanis fókusztávolságon belülre kerültek. Különböző has-, és lábizom gyakorlatokkal, nagyon lassan távolodtam az üvegtől, hogy tudjak egy szuperközelit is készíteni.

Nem szaporítom tovább a szót, jöjjenek a madárvilág élő pamutfigurái. Sajnos olyan sok képet készítettem, hogy két részletben kell felrakjam őket, szóval akit ez nem érdekel, az a következő bejegyzést se nézze meg. :-)


Folyt. köv.

Megjegyzések

 1. Jaj, de vártam már egy ilyen madarasat! Ezt szeretem a legjobban, ha madarakat teszel fel. (Persze ezzel nem ,,leszólni" akarom a többi művedet, de nekem ezek/ők a non plus ultrák! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Talán azért, mert ez a kedvenc témám. :)

   Törlés
 2. Aranyos madárkák imádjuk nézegetni őket ÉS olvasni a kisérő írást is nagy élmény(kösz.) .A MI FENYŐKÖN IS INVÁZIÓ VAN. I J

  VálaszTörlés
 3. Az egyik kedvencem az őszapó. Látom mindkét faj képviselteti magát sz erkélyeden. Nem is tudom melyik fajta tetszik jobban... Legyen akkor mindkettő :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések