1 éves a Bolygó Pingvin!

Nem emlékszem pontosan mikor, de valamikor tavaly július elején úgy döntöttem, hogy egy másik szolgáltató helyett, a Blogspotnál folytatom a Bolygó Pingvin írását. Ha pontosabban akarok fogalmazni, ekkor tulajdonképpen újjászületett a blog, mert egy évvel ezelőttig nem sokat írtam bele. Ez főleg annak volt köszönhető, hogy a régi blogfelület kezelése enyhén szólva is nyögvenyelős és „felhasználóbarátságtalan” volt.

Szóval nem emlékszem egészen pontosan mikor döntöttem úgy, hogy átköltöztetem az eddigi bejegyzéseimet, és elkezdek újakat írni, ezért most kineveztem július elsejét a blog hivatalos születésnapjának. Azért azon most is elcsodálkozom, hogy egyáltalán miről és hogyan voltam képes ennyit írni. Néha azon is elgondolkozom, hogy ez érdekel-e egyáltalán valakit. A statisztikák szerint igen.Egy év alatt, 28 országból, közel 16.000 oldalmegjelenítésem volt. Szóval nem mondhatom, hogy a kutyát sem érdekli. A legolvasottabb bejegyzéseim az üvegfestéssel kapcsolatos leírások, és talán nem meglepő, hogy a legtöbb keresési kulcsszó is az üvegfestés. Eredetileg azért is terveztem intenzívebben írni a blogomat, mert itthon voltam munkanélküliként, temérdek idővel. Gondoltam, miért is ne osztanám meg az üvegfestéssel kapcsolatos tapasztalataimat az érdeklődőkkel. Sajnos/hálaistennek időközben lett munkahelyem, de ezzel elveszettem a szabadidőm jelentős részét. Bánatomra, pont a legkedvesebb és legmacerásabb hobbimra tudok a legkevésbé időt szakítani.Kicsit féltem, hogy a blogírást sem fogom már olyan intenzitással folytatni, de mára az életem részévé vált, s végül is ez is egyfajta kreatív tevékenység, ami remekül kikapcsol. Ezen kívül nagyon jól tudom kombinálni a fotózással és a balkonkertészkedéssel is. Akkor most tekintsünk a jövőbe. Először is, nem fogadok meg semmit, a blogot addig fogom írni, amíg jólesik, és persze amíg lesz, aki el is olvassa. Másodszor pedig jöjjön egy kis „bréking nyúz”, meg „káming szún”.A Bolygó Pingvin szerkesztőségének második, eleddig szürke eminenciásként a háttérben tevékenykedő tagja (igen, az Ember) is hamarosan színre lép. A pingvin tovább bolyong, új utak felé. Az eddigi fotózás, kertészkedés, festés és utazás után, egy újabb téma kerül majd sorozatos írásokban a terítékre, méghozzá a kávé. Pontosabban szólva minden, amit a kávéfőzésről tudni szerettél volna, de nem volt kitől megkérdezned. Hát majd most lesz.Nem koptatom tovább a csőrömet, törzsolvasóimnak köszönöm a sok kommentet, vagy, hogy egyáltalán elolvasták írásaimat, de legalábbis megnézték a fotóimat. Remélem, egy év múlva megünnepelhetjük a blog második születésnapját is.

Megjegyzések

 1. :)) Hippi börzdéj meg minden! :) De azt hiszem ebből a bejegyzésből egy dolog marad meg a tudatomban nagyon: KÁÁÁVÉÉÉ! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na mindjárt gondoltam, hogy neked ezt tetszeni fog! :)

   Törlés
 2. Isten éltesse az egyéves blogot(és persze a büszke Szerzőt)!

  VálaszTörlés
 3. Isten éltesse a blogot. :) Várom a következő évtizedekben is a bejegyzéseket. A kávés sorozat jó ötlet. Biztosan sokunknak hasznára válik majd.
  A cégért külön öröm látni, nagyon csini lett. :)

  VálaszTörlés
 4. oldog születésnapot kivánunk a forróság miatt gyümölcslével kocintottunk az ünnep alkalmából .A cégérnagyon jól mutat a balkonon várom a kávé sorozatot is.I J

  VálaszTörlés
 5. Boldog szülinapot a blogodnak! próbáltam egy tortát idevarázsolni,de sajna nem sikerült,így csak képzeld el....klassz lett a cégéred,ügyes Vagy!!!!!!várom a kávés sorozatot! is....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Marcsi, nem baj ha nincs torta, úgyis csak a gond van vele! :)

   Törlés
 6. Boldog születésnapot kívánok a blognak és írójának. Látom megtörtént a "cégér" égetése is, most már van egy valóban egyedi kerámiás is az erkélyen :)

  VálaszTörlés
 7. Boldog születésnapot szeretnék kívánni a blognak és a szerzőnek! Egy jó ideje gyakori olvasód vagyok én is.Először a Vertel Andrea kerámiás képeidre bukkantam rá (én is gyűjtöm őket),de mostanra már igazi rajongájává váltam az uti beszámolóidnak.Külön gratuláció a "cégérhez", nagyon jó lett!Üdv: Kata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kata! Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy írtál! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések