Szakura

Eme bejegyzésem címe, talán ismeretlenül cseng néhány ember számára, ezért rögtön meg is magyarázom. A szakura japánul cseresznyevirágot jelent, mely annak idején a szamurájok egyik jelképe volt. A gyönyörű ám nem túl tartós virágok arra emlékeztették őket, hogy az élet szép, ám meglehetősen rövid (gondolom ez a szamurájokra hatványozottan igaz volt), ezért nem kell olyan nagyon ragaszkodni hozzá. A szigetországon márciustól májusig végigvonuló cseresznyevirágzást a japánok virágnézéssel (hanami) ünneplik. A meteorológusok ebben az időszakban, az időjárás jelentés mellett azt is bemondják, hogy az ország éppen melyik részén lehet megtekinteni a virágokat. Az emberek ilyenkor kimennek a virágzó fákhoz és piknikelnek, miközben gyönyörködnek a cseresznyevirágokban. Ugyanennek fokozottabb verziója az éjszakai virágnézés, ennek külön neve is van: cseresznyefák éjszaka (jozakura). Ez esetben papírlámpások fényénél gyönyörködnek a virágokban .


Ennyi bevezető után gondolom mindenki, aki nem képnézegetéssel kezdi a blogolvasást, kitalálta, hogy cseresznyevirág fotók fognak következni. Van szerencsém a Népligettel szemben dolgozni és az irodánk ablaka pont egy tucat díszcseresznyefára néz. Minden reggel mikor leszálltam a villamosról és megláttam a kelő nap fényében sütkérező fákat, elhatároztam, hogy másnap elhozom a gépemet és lefotózom őket. De a lustaság győzött. Majdnem.


Kelőben

Virág, virág hátán

Az üres játszóteret nézegetik vágyakozva az ifjonc levelek

Emberrel megbeszéltem, hogy másnap reggel kocsival kivisz a metróig és így nyerek egy kevés időt a fotózásra. Mikor odaértem a nap még nem teljesen jött fel és egy kicsit felhős is volt az ég, de ez nem tántorított el. Nem tudom ki fotózott már cseresznyevirágot, de eléggé addiktív dolog. Nem lehet abbahagyni. Az ember mindig keresi a megfelelő szöget, a legszebb virágot, a tökéletes hátteret, de sohasem elég jó.


A frissen nyírt fű remek háttér

Bal horog

Már a leveleké a szerep

A fotózáshoz az új 16-85-ös objektívemet vittem el, hadd dolgozzon. A nap végül csak feljött rendesen, és úgy bevilágította a virágokat ahogy kellett. Sajnos fotózás közben az órámat is kellett néznem, mert nem akartam elkésni, úgyhogy egy kicsit kapkodtam.


Belógatva

Girbegurba

Az előadás végén a szereplők meghajolnak

Nem mondom, hogy nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, de azért talán sikerült egy-két elfogadható képet készítenem. Egyébként jól tettem, hogy nem halogattam tovább a fotózást, mert másnap minden virágot elmosott az eső.


Megjegyzések

 1. Hú, de szépek! Nekem a ,,bal horog" tetszik a legjobban. Ér kitenni háttérképnek? :)

  VálaszTörlés
 2. Mesések lettek a képek, köszönöm az élményt. :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek lettek a képek! :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szépek!Érdemes volt korábban indulnod....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, most meg éppen azt néztem reggel, hogy milyen jól néznek ki a reggeli párában a bordó színű levelek... :)

   Törlés
 5. Csodaszép képek születtek!Zenei aláfestésre javaslat:Puccini Pillangókisasszony, Cseresznyevirág kettős. http://www.youtube.com/watch?v=HF3Fm2j57pQ&feature=related

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az ajánlást, otthon meg fogom hallgatni!

   Törlés
 6. Válaszok
  1. Még megjegyezném, hogy így kapkodj mindig, mert nagyon jól áll a képeknek! :D

   Törlés
  2. Hát még ha ittam is volna! :)

   Törlés
 7. Nagyon jok a kepek, Pingu,orulok, hogy megcsinaltad oket! Lehetne nevezni a majusi hatterkepekbe.

  VálaszTörlés
 8. Kellemes élmény volt nézegetni a cseresznyevirágzást. Véleményem szerint jól sikerült a sorozat, nem is értem az elégedetlenségedet :) Különösen az utolsó képek tetszenek, a felkelő Nap, az ellenfény csodákra képes.
  Most vettem észre, hogy elvesztem a ködben a blogod követése terén. Most ismét pótoltam. Nem tudom mi okozza ezt, néha csinál furcsa dolgokat a blogger, de összességében nem rossz alkalmazás :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, szerintem valami nagyot akartam alkotni, vagy nem is tudom. Valahogy nem sikerült visszaadni a látványt. Mondjuk, lehet, hogy nem is lehet. :)
   Valóban vannak furcsa dolgai, de alapvetően én is nagyon szeretem a bloggert.

   Törlés
  2. Megmérettetéshez :)
   http://fotopalyazat.info/iii-sakura-fotopalyazat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Fotplyzatinf+%28Fot%C3%B3p%C3%A1ly%C3%A1zat+figyel%C5%91%29

   Törlés
  3. Köszönöm, más is ajánlotta már, de nekem nem szimpatikus, hogy esetleg 300 Ft-ért kapok egy emléklapot. :)

   Törlés
 9. Köszi hogy tavaszt hoztál hideg napjaimba!! Itt még híre sincs a tavasznak :(((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen... azért Svédországnak is vannak hátrányai... én ettől biztosan megőrülnék. De örülök, hogy most kaptál egy kis tavaszt. :) Nemsokára lesz még két tavaszi szívmelengető bejegyzés. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések