Még mindig a madarak I.

Ezúttal nagyon kevés szöveg de annál több kép, sőt, nem bántóan hosszú videó felvétel következik. Az új fényképezőgépem már HD felvételre képes, de bevallom ritkán jut eszembe kihasználni eme remek tulajdonságát. Valahogy nem áll közel hozzám ez a fajta képrögzítés, azt hiszem hosszú távon maradok a fotózásnál.

Hogy miért készítettem mégis ennyi kisfilmet, az az őszapók és Dani barátom együttes "hibája". Az őszapók cukiságán felbuzdulva Dani azt javasolta, hogy webkamerázzam be az erkélyt, amit persze egyből elutasítottam, de rájöttem, hogy videót azért készíthetek róluk. A nagy hideg még kitartott ezen a hétvégén is, borítékolható volt, hogy megjelennek a kis nyelesek. Valamiért ezek a madarak be vannak oltva kedvező fényviszonyok ellen, így csak félhomályban tudtam elkapni őket, ellentétben a cinkékkel, akik bátran néznek szembe a nappal. ennek következtében nekem viszont jobbára háttal állnak, ahogy azt az alábbi felvétel is bizonyítja.


Egy magányos fehér fejű őszapó, viszonylag normális fényviszonyokban.


Elemes plüssgombóc csipeget a hóban.


Ez egy különlegesen bátor példány, aki az éppen távol lévő cinke maffia féltve, bár nem olyan szigorúan őrzött kincsét fosztogatja egy kissé.


Ennyi kisfilmet (a nagyvilágból) szántam erre a bejegyzésre, de nyugalom, még van egy adag a következőre is. Most pedig jöjjön néhány fotó is.
Észrevettem, hogy a madarak lábai nagyon fáztak a hideg fémrúdon, így a háztájiban található madzaggal "beraffiáztam" egy darabon. A siker nem maradt el.

Lábmelegítő
Azért mégiscsak a természetes faág a madarak kedvelt leszállóhelye, ráadásul a kiszáradt babérfa ágairól jó kilátás van a területre. Igazi panoráma étterem.

Azért én is aranyos vagyok, ugye?
A következő képről nekem teljesen az ugrott be, hogy olyan mintha a kiskék a buszt várná, mellette a nehéz cókmókjával.

Feszült várakozás
Mai utolsó képünk egy rigólányt ábrázol. Valamiért nem annyira szeretem a rigókat, pedig nagyon hasznos madarak és nagyon szépen tudnak fütyülni ha akarnak.

Megfigyelő állás

A folytatásban kevesebb cinke, több rigó, őszapó és egy kevés veréb is lesz.

Megjegyzések

 1. Tehetségednek újabb bizonyítékát szolgáltattad ezzel a ragyogó anyaggal.GRATULÁLOK,NAGYON BŰSZKE VAGYOK, HOGY ILYEN MŰVEKET ALKOTSZ MAGAD ÉS MÁSOK GYÖNYÖRŰSÉGÉRE.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, de azért nem kell túlzásokba esni... :)

   Törlés
 2. Jó ötlet volt a videózás.Nagyon aranyosak.Várom a következőt!!

  VálaszTörlés
 3. Hipihopisej! :D De jó! El se hiszem, hogy egy pesti erkélyen ekkora élet lehet! Köszi a filmeket! (tényleg jó a képminősége! megesz a fene... :))
  Az a gyanúm, hogy enyhülni fog az idő hamarosan... hétvégén madárdalt hallottam reggelente.
  Köszi a tudósítást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!
   Tudodmit? Én már nem bánnám ha tavasz lenne... még akkor sem ha kevesebb madár jönne az erkélyemre. Apropó erkély, azért eléggé a város szélén lakunk, úgyhogy nem olyan meglepő ez a nagy madár forgalom.

   Törlés
  2. Tudod mit? Én se bánnám... de szerintem még visszajön a tél, ha most múlik is a fagy... fog még havazni márciusban...
   A madarak meg úgyis betérnek majd az virágos kertedbe is, szóval ez nem lesz akkora változás.
   Holnap? :) Nagyon várom!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések