Sirályszezon

Ha jobban belegondolunk, a sirályok alapvetően nem tartoznak a szimpatikus madarak közé, főleg egy olyan mezőnyben ahol pingvinek és kivik is indulnak. Hangosak, szemtelenek, erőszakosak, időnként még a szemétben is turkálnak és úgy általában nem túl kedves madarak. Valamiért mégis kedvelem őket, nem tudom miért, talán mert bírom, hogy mindenhol ott vannak, és bárhol remekül megélnek. Az is lehet, hogy tudat alatt, a számomra pozitív jelentéstartalommal bíró vízzel, vízparttal kötöm össze őket. Esetleg egyszerűen tetszik a fehér tolluk. Vagy pedig csak úgy, minden indok nélkül kedvelem őket. Kész.


Utoljára, jó három évvel ezelőtt, a földrajzi okokból sirályokban bővelkedő Svédországban sikerült igen dekoratív, és megfelelően szemtelen, fagylalttölcsér kolduló, sárga strandpapucsos, csőrük végén piros gumicukor díszt viselő, sunyi tekintetű dögöket lencsevégre kapnom. Így aztán Gmundenban járva nagyon megörültem, amikor megpillantottam a rengeteg dankasirályt a Traunsee partján.

A dankasirályok a kevésbé unszimpatikus fajták közé tartoznak, inkább szépek és jó nézni, ahogy vitorláznak a szélben. Mint azt már írtam, bosszantóan kevés időnk volt itt, de azért elég sok sirályos képet sikerült készítenem. Egy helyen rövid időre kitettem a kezem a víz fölé, mintha lenne benne valami kaja, és egy páran érdeklődést színlelve, közelebb is repültek hozzám. Persze nem mertem túlfeszíteni a húrt, mert ezek simán elvették volna a fényképezőgépemet, mikor rájönnek, hogy csak szívatom őket, hiszen mégiscsak sirályokról van szó. Szerencsére volt egy kiránduló pár, aki nem vágta át a fejüket, levegőbe dobált kenyérdarabkákkal etette őket, és keltett jó kis kavarodást meg az ezzel járó igen nagy hangzavart a csapatban. Én meg természetesen fotóztam mint az őrült. Akkor most jöjjön Gmunden sirálypopulációjának krémje!

Szárcsa ellenőrzés

Egy egészen kedves példány potréja

Igazodás a tereptárgyakhoz

Pipiske

Járőrök

Már megvan a nyertes

Van akinek sikerül, van akinek nem

Felszállási engedélyre várva

Műtermi fotó

Egy kis pihenő és tollászkodás

A világot jelentő deszka

Megjegyzések

 1. Ajelzőket nem lehet tovább fokozni annyira jó. gratulálok,büszke vagyok RÁD. J

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek lettek a képek, az alacsony napállásban jól mutatnak a madarak.

  VálaszTörlés
 3. Pingu, en tegnap kuldtem megjegyzest a Nevtelen utan, de most nem latom.

  Egytol egyig kedvenc, nagyon szepek. A siralyokkal en is ugy vagyok,mint Te. En mar feltem is toluk tengerparton, annyira agresszivek voltak. De nagyon szep kis joszagok:) es fotogenek.

  VálaszTörlés
 4. Kalap megemel! Nagyon jók! És én is szeretem őket... csak fotóm még nincs róluk. Cserébe azért az egyik kedvenc képem: http://www.flickr.com/photos/31140271@N06/5706313053/in/faves-edaniel85/

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm mindenkinek!
  Dani, nagyon jó az a kép! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések