Vácrátóti Arborétum

Ismét egy Tibor féle nagy össznépi fotó-túrára került sor, ezúttal a Vácrátóti Arborétumban. Két dolog miatt vártam nagyon az eseményt. Egyrészt a társaság miatt, másrészt pedig azért mert hirtelen gépet váltottam és ez volt az első igazi teszt bevetése. Lecseréltem a szeretett D90-emet egy D7000-re. Amikor meghirdettük úgy éreztem mintha a saját kutyámat adnám el. Mondtam is az Embernek, hogy ha egy hét alatt nem veszi meg senki, akkor hagyjuk is a fenébe az egészet.

Petőfi Sándor utca 9.
Azonban sajnos/hálaisten megvették. Nem olvasok ilyen horoszkópos hülyeségeket az újságokban, de valószínű nekem aznapra ez lett volna beírva: „A mai nap kiválóan alkalmas fényképezőgép cserére. Ha a mai nap eladja régi gépét akkor még a délután folyamán hozzájut az újhoz”. Történt ugyanis, hogy Embernek (természetesen ő intézte az ügyleteket) sikerült az eladás után pár órával megvennie az új gépet. Ez azért nagy dolog, mert a Thaiföldi árvíz miatt pillanatnyilag nem lehet kapni, csak rendelésre.

A vörös mókusok búvóhelye
A szállítási idő bizonytalan, az ár pedig egészen biztosan több lesz, mint a mennyi most volna. Ugye nem kell elmondanom hogyan érzetem volna magam, ha eladom a D90-et és mondjuk januárig nincs gépem. De ezt hagyjuk is, a lényeg, hogy kedden este már a kezemben volt a D7000. Első látásra nagyon sokban hasonlít a D90-re, de ez inkább a külsejére vonatkozik. Nyilván nem cseréltem volna le, ha nem lennének lényeges különbségek a két gép között.

Hámló léggyökerek
Délutánonként a leírását olvasgattam leginkább mivel este-reggel sötét van, napközben meg ugye dogozom, szóval nem tudtam igazán kipróbálni. De végre elérkezett a szombati kirándulás napja. Az előző napok tapasztalatai alapján azt vártuk, hogy jó ködös idő lesz, ami bármilyen furcsa is, de egy fotós számára izgis dolog tud lenni.

Mocsári gyűjtemény
Mivel Ember is jött, így kocsival mentünk. Tudtam, hogy nincs olyan nagyon messze tőlünk, de azt nem gondoltam volna, hogy 20 perc alatt odaérünk. Elég jól tudtunk menni, mert nem volt nagy a forgalom, és hát persze miért is ne, egy szem köd vagy pára foltocska sem volt sehol. Mi értünk oda elsőnek, de egy pár perc után befutott a többiek busza is. A csoportos belépő 15 főtől érvényes az arborétumba, mi 14-en voltunk. Tibor mint főszervező azonban leboltolta a jegyárussal, hogy ez határesetnek számít és mehettünk kedvezményes áron.

A kis ellenálló
Vagy három és félórát sétáltunk az arborétumban. Az első félórában nyugtáztuk, hogy milyen jó, hogy nincs olyan nagyon hideg. Az utolsó félórában már ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk. Ami a fotózást illeti inkább csak teszteltem, hogy mit tud és a tapasztalatok alapján még nem árt egy kicsit lapozgatni a használati utasítást.

Gorgó
Legtöbb bajom a fókusszal volt, hogy mikor hová teszi (vagy én hová teszem) és eközben a napszél tevékenységen kívül még miket vesz figyelembe, amikor nem azt csinálja amit mondok neki. Teszteltem magas ISO étéken is, és ezzel nagyon elégedett voltam. Próbáltam egy rövidke videót is felvenni vele. Jó lesz ez is de lehet, hogy ezt a funkciót Embernek hagyom további felhasználásra.

Japán hangulat
Nem fotóztam olyan húdenagyonjó képeket, inkább csak tesztfotókat készítettem. Összefoglalva, meg kell még szoknom, hogy ez nem a D90-es és még egy kicsit sok a „user error”. Remélem gyorsan ráhangolódok a gépre és ugyanúgy fogom szeretni mint a régit. Délben elbúcsúztunk a többiektől és miután Gyuree-t kiraktuk a Pólus Centernél anyámhoz mentünk egy jó kis ebédre.

A sziget
Tibor gyönyörű fotói.
Gyuree remek írása és fotói.

Megjegyzések

 1. Gratulálok az új gépedhez,és a "keresztelő" szerintem nagyon jól sikerült!!!Akkor ezért nyúlkált valaki a gépedhez lamerle képén....

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok még egyszer a géphez!
  A fotókon elsőre feltűnt a témaválasztás. Nyugodt, kiegyensúlyozott képeket látok, nagyon visszajön a természetnek az a kicsit szomorkás borongós hangulata, ami ezt az évszakot jellemzi.

  VálaszTörlés
 3. Azért jó hogy sikerült cserélned nagyon jók a felvételek, hűen illusztrálják a késő ősz hangulatát. gratulálunk

  VálaszTörlés
 4. Pingu: grat az uj gephez! Csodasak a kepeid!!! Mind kedvenc, koMolyan! Tovabbi szep kepeket kivanok vele!

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok a gépedhez!!!
  Èn akkor csodálkoztam volna egy nagyot ha Embered nem tudja lebonyolitani az eladást és a vételt ugyan azon a napon :-)) Ö ebben igazi profi!!!
  Nem tudom hogy az öszi fényviszonyok vagy az uj géped az oka (tudod hogy en csak "kibic" fotos vagyok ) de csodaszép képek lettek....Az én nagy kedvencem a A kis ellenálló.

  :-) Àgi

  VálaszTörlés
 6. Akkor csatlakozván a többiekhez gratulálok én is az új géphez! Leld benne sok örömöd!
  A képeket illetően pedig csak annyit mondanék, hogy azért a két kezem összetenném ilyen fotókért, nem teszt üzemmódban! Nagyon szépek a színek, a a témaválasztás is tetszik! Legjobban a "Japán hangulat" című fogott meg!
  Még egyszer gratulálok!

  VálaszTörlés
 7. Ne viccelj, ez még csak a tényközlő Dani volt, a kedves és aranyos még el sem kezdett írogatni :)

  VálaszTörlés
 8. Hűha... azt gondolom azért ki kell érdemelni. :))

  VálaszTörlés
 9. Óó... te nagyon jó úton jársz ehhez :D

  VálaszTörlés
 10. Gratulálok az új vázhoz. Nem nagyon követem a Nikon termékeit, de most megnéztem. Első olvasatra jó kis gépnek tűnik. Sok siker és szép fényeket!

  VálaszTörlés
 11. Én már azt hiszem a helyszínen - elsárgultan ugyan - de már gartuláltam a vázhoz. Egyáltalán nem a tesztfotós képek születtek! Nekem mind tetszik!

  A pár percre kölcsön kapott obit nem kellett volna a kezembe venni...megfertőzött. :-)

  VálaszTörlés
 12. Bizony, veszedelmes a kis 35-ös... :)) Legközelebb majd próbáld ki az 55-300-ast is. :)))

  VálaszTörlés
 13. Kedves Pingu!:-)
  Örülök az új gépednek, és gratulálok a jobbnál jobb képekhez!:-) Most értettem csak meg hogy miért nem "visszanézés"!:-D Jellemző rám hogy gyorsan leesik nálam a tantusz!:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések