Újpesti rapid

Tibor felhívott, hogy meglátogatna, mert szüksége van arra az objektívre, ami nálam van, azaz tulajdonképpen az övé csak az én fotós táskámban „lakik”. Vagyis most visszaadtam neki a saját tulajdonát kölcsönbe, ami ugye nem az enyém. Azt hiszem érthető voltam. Az objektív, egy szürkeszűrős-hosszú záridős fotós projektjéhez kell. Mivel az allergia miatt sokáig önkéntes házi őrizetben voltam és jó lett volna már menni valahová, felajánlottam, hogy elkísértem visszafelé.

Egek Királynéja
Végül- pedig felajánlottam a szuper állványomat is- inkább úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Újpest Városközpontig és majd ott fotózunk csak úgy, minden cél nélkül. Bevillamosoztunk a városházáig, ott először is felkerestük az Újpesti Ajándékboltot, hogy végre beváltsam jól megérdemelt 3000 Ft-os utalványomat, amit az erkély pályázaton nyertem. Az épületben a portás egy kicsit bizonytalan volt, mikor megkérdeztük, hogy hol van az ajándékbolt, majd rámutatott egy töküres kis kutricára, hogy majd egyszer ott lesz. Nagyon jó. Sikergyanús.

Galamblelkű
Ezután átnéztünk a piacra, mert éhesek voltunk. Itt gyorsan végeztünk, mert minden zárva volt, ami meg nem, attól meg elment az étvágyunk. Így aztán maradt a jó öreg börgerking. Bár a pingvinek etetése szigorúan tilos, Tibor ezzel nem törődve egy halom kaját rakott elém, és azzal bíztatott, hogy legfeljebb úgy fogok kinézni, mint egy disznó. Ez csak azért vigasztalt valamelyest, mert akkor ezek szerint MÉG nem úgy nézek ki, mint egy disznó.

Az állványzat mögött
Visszabattyogtunk a városháza mögött álló Egek Királynéja nagytemplomhoz, majd mivel nyitva volt az ajtó bementünk. A templomot éppen felújítják, és nem volt bent senki. Nagyban fotózgattunk mikor Tibort leszólította egy, a templomba akkor érkező ember –gyanítom a helyi plébános lehetett- és kérdőre vonta, hogy miért fotózunk és kinek és egyáltalán. Egyébként pedig,- folytatta az illető, ha valaki saját célra fotóz, akkor engedélyt kell kérnie.

Sötéten látunk
Mivel semmiféle tiltás nem volt kiírva, nem értem miért ne lehetne fotózni. Egyszerű turisták voltunk csak. Pár perc múlva elhagytuk a terepet és elsétáltunk a felújított park, a templom és a városháza közé eső részére, ahol padok vannak és innentől csak beszélgettünk. Vagyis inkább egy „ki-a-depressziósabb” versenyt játszottunk. Azt hiszem döntetlen lett az eredmény.

Glória néni
Végül ellenkező irányokban elhagytuk a terepet és hazamentünk. Nem fotóztam valami sokat és sajnos nagyszerűt sem, egymást sem igazán vidítottuk fel, de legalább egy kicsit kimozdultam és ez azért ez jó volt.

Megjegyzések

 1. Nekem tetszik! Jó a stílus :) Nyomtam egy inkább rajzold le-t, mert ilyet még nem adtam senkinek, és ha valaki, akkor te legalább le is tudod rajzolni :D
  Nekem amúgy a Sötéten látunk című nagyon tetszik!
  Mi ez az általános depressziós hangulat? Én is magam alatt vagyok... dementorok lepték el a várost?

  VálaszTörlés
 2. Köszi Dani!
  Igen, dementorok vannak az országban valóban. Szerintem ilyen a közhangulat és ez mindenkire hatással van. Szidjuk itt az időjárást, hogy már nem kellene ennyire a nyár, meg jó lenne egy kis eső, de lehet, hogy napsütés nélkül még depisebbek lennénk.

  VálaszTörlés
 3. Hát igen... lehet, ha nem sütne a nap, sorbanállás lenne a Dunába ugrásért

  VálaszTörlés
 4. Azért nekem hazáig sikerült még mélyebbre kerülnöm. Annyira, hogy még a képeket sem töltöttem le a gépről, most is ott csücsülnek a kártyán.
  Jó volt végre találkozni és beszélgetni, már csak ezért is hosszú volt a nyár. No nem baj, a te fotóid legalább jók lettek.
  Egy dolog vigasztalt, az ajándékbolt. Azon legalább nevettünk, igaz szánalomból...

  VálaszTörlés
 5. Nem ettünk csokit. Nekem is pont most kell leszoknom róla. :)
  Valahogy jóvá kellene tenni ezt a depis találkozót. Vagy majd októberben, a sírkertben jól kikacagjuk magunkat?

  VálaszTörlés
 6. A temetőben majd eldől a sorsunk. Nekem már megvan a helyem, úgyhogy nem aggódok. :))
  Csoki az tényleg jó lenne, de nekem sem szabad, mert nem fogok beférni a lakásba.
  Marad a kötél. Csokis kötél van? :)

  VálaszTörlés
 7. Van, de az nem jó. Előbb lerágnám magam minthogy eltörné a csigolyámat. :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon tetszenek a képek,különösen a Galamblelkű, és a Sötéten látunk.
  Depi helyett,gondolj arra,hogy kimozdultál,sütött a nap,jó képeid születtek, múlik az allergia,és októberben megyünk a temetőbe... :-)Ja,és csoki helyett megteszi egy/több pohárka finom vörösbor... :-) Nem?

  VálaszTörlés
 9. Köszönöm Manóvezér!
  A vörösbor helyett lehetne inkább fehér bor? Azt jobban szeretem... :))

  VálaszTörlés
 10. Hahóóóó! ne csináljátok....szép az élet trallala..
  Jó képek születtek,jó dumcsi volt, mi is kell még?
  Jaaa... a csoki...(1 kockát lehet)

  VálaszTörlés
 11. Szia Marcsi!
  Holnap ismét találkozunk és megtettem az antidepresszáns óvintézkedéseket. Egy kicsit a fenekére néztem a nutellás üvegnek... :))))

  VálaszTörlés
 12. Pingu:Természetesen lehet fehérbor is.Az is vérré válik...

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések